Marrakech ¤ Cyberpark

Cyberpark

Aan de rand van de Medina ligt het Cyberpark. Een mooi aangelegd park met gratis WiFi en talrijke terminals die met touchscreens te bedienen zijn. Helaas zijn de meeste kapot, maar zo'n park hier in Marrakech was iets wat we niet hadden verwacht.

Ik (Victor) vroeg me af of wij hier wel konden computeren. Zouden de taal niet op Arabisch zijn ingesteld? Saar stond bij een terminal en dus vroeg ik dit aan haar. Haar antwoord: "Het is geen Arabisch, ik kan het niet lezen, maar jij wel". Een DOS-scherm! Blijkbaar opnieuw opgestart en de windowsmachine kon geen toetsenbord vinden.

Lonely Planet

In onze cityguide Marrakech van Lonely Planet stond een stuk over het cyberpark. Ter illustratie een foto van een paar jongetjes die aan het computeren waren op één van de terminals in het park.

Wij gingen ergens zitten, we keken om ons heen, we lazen nog wat in de LP. En we verbaasden ons over de gelijkenis van wat we zagen in het park met het plaatje in het boek. Dit trok blijkbaar de aandacht want er kwamen twee Marrakeshi kijken naar het plaatje en gingen meteen verder kijken in onze cityguide.